dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Klein Friesland 'Broer & Suster' WO Stellenbosch shiraz

Klein Friesland 'Broer & Suster' WO Stellenbosch shiraz

Druivensoorten: shiraz (95%), grenache noir (5%)

Proefnotities: Geconcentreerde en donkergekleurde wijn met in de geur kruiden en donkerfruit als bramen. De rijke smaak wordt nog aangevuld met specerijen, gerijpt rood fruit en iets chocolade. De finale is lang met zachte tannine.

Serveersuggesties: prima met krachtige en gekruide gerechten, stoofpotjes, alles van de grill en bbq en gerijpte kazen.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Stellenbosch

Streek: Het gebied Stellenbosch is de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Vanuit hier is Simon van der Stel met de Zuid-Afrikaanse wijncultuur begonnen. Veel van deze historie is hier terug te vinden in de gelijknamige plaats Stellenbosch met zijn Kaapse huisjes naar Nederlands voorbeeld.

Over het wijnhuis: Al in 1600 zijn de verre voorouders van de familie Steenkamp van Holland naar de Kaap vertrokken om hier hun bestaan op de bouwen. Cape Wine Master De Bruyn Steenkamp en zijn vrouw Marilise, eigenaar en wijnmaker van Klein Friesland, is de 4e generatie op rij die in Stellenbosch wijn maakt en blend. De wijngaarden van Klein Friesland hebben een oppervlakte van 36 ha. en liggen in de Bottelary Hills. Ze hebben een prachtig uitzicht op de Tafelberg. De ligging is ideaal en ze profiteren aan het eind van de middag van een verkoelende bries van zee.

Bijzonderheden/opmerkingen: De naam 'Broer & suster' komt door de blend van de beide druivensoorten shiraz en grenache. De shiraz geeft de wijn structuur, donker fruit en iets van specerijen, terwijl de grenache zorgt voor elegantie en afronding zorgt. Samen het ideale koppel 'broer & zus'.


Producteigenschappen

Land: Zuid-Afrika

Gebied: Stellenbosch

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 601053

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl