dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch chardonnay

Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch chardonnay

Druivensoorten: chardonnay

Proefnotities: Rijke geur met rijp fruit en iets citrus ondersteund in de smaak met zachte zuren en subtiel hout. De finale is elegant met iets romigs.

Serveersuggesties: Als schenkwijn, met gegrild en gebakken gevogelte en vis, zachte kazen en frisse salades.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Stellenbosch

Streek: Het gebied Stellenbosch is de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Vanuit hier is Simon van der Stel met de Zuid-Afrikaanse wijncultuur begonnen. Veel van deze historie is hier terug te vinden in de gelijknamige plaats Stellenbosch met zijn Kaapse huisjes naar Nederlands voorbeeld.

Over het wijnhuis: Al in 1600 zijn de verre voorouders van de familie Steenkamp van Holland naar de Kaap vertrokken om hier hun bestaan op de bouwen. Cape Wine Master De Bruyn Steenkamp en zijn vrouw Marilise, eigenaar en wijnmaker van Klein Friesland, is de 4e generatie op rij die in Stellenbosch wijn maakt en blend. De wijngaarden van Klein Friesland hebben een oppervlakte van 36 ha. en liggen in de Bottelary Hills. Ze hebben een prachtig uitzicht op de Tafelberg. De ligging is ideaal en ze profiteren aan het eind van de middag van een verkoelende bries van zee.


Producteigenschappen

Land: Zuid-Afrika

Gebied: Stellenbosch

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 601001

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl