dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Wiese & Krohn 'Governador' DOC Douro tinto

Wiese & Krohn 'Governador' DOC Douro tinto

Druivensoorten: tinta roriz & barroca, touriga francesa & nacional

Proefnotities: Donker gekleurde rode wijn met een rijke geur van rijp rood fruit maar ook iets kersen en iets specerijen. De smaak is zacht, rond met milde taninne en iets kruiden.

Serveersuggesties: als tv wijn, met mildgekruide gerechten, stoofpotjes, alles van de grill en harde kazen

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Douro

Streek: Aan de basis van Douro wijnen staan dezelfde druiven als voor port en deze staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen.

Over het wijnhuis: Het Porthuis Wiese en Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Al snel blijft alleen Dankert Krohn over en in de volksmond verandert de naam van het huis in ‘Krohn’. Vele jaren is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Helaas was er binnen deze familie geen opvolging en in 2013 werd het bedrijf overgedragen aan het Portugese familiebedrijf the Fladgate Partnership. Zelfs nu nog ligt, diep verscholen in één van de zes rijpingskelders, nog een vat met daarin port uit 1863. Dit is zelfs van voor de oprichting van dit gedegen porthuis. In 1927 heeft het bedrijf al de eerste Vintage port gedeclareerd en in 1931 de eerste Colheita port. Het is dan ook niet vreemd dat Krohn port een naam hoog te houden heeft in Vintage en Colheita ports. Tot het bedrijf Krohn behoort sinds 1989 ook de 'Quinta do Retiro Novo'. Dit is een quinta met eigen wijngaarden. De quinta ligt wat afgelegen maar wel in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torto. Van deze quinta komt een gedeelte van de druiven voor de Vintage port die met eigen naam uitgebracht wordt.

Bijzonderheden/opmerkingen: Sinds kort maakt men ook een rode wijn die gemaakt is van dezelfde wijnen maar hiervan is de vergisting niet gestopt met alcohol zoals bij port maar zijn de suikers volledig vergist en blijft er een zwoele rode wijn over met een rijk karakter.


Producteigenschappen

Land: Portugal

Gebied: Douro

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 550150

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl