dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Weingut Urbanihof 'Classic' grüner veltliner  Qualitätswein Wagram

Weingut Urbanihof 'Classic' grüner veltliner Qualitätswein Wagram

Druivensoorten: grüner veltliner

Organic met certificaat: AB Agriculture Biologic

Proefnotities: Typische Grüner Veltliner uit Wagram met de geur van geel fruit met een licht tropische toets en Alpenkruiden. De smaak is rijk met enerzijds wat frisse milde zuren die het rijpe fruit mooi in toom houden.

Serveersuggesties: Heerlijk als aperitief maar past ook uitstekend bij lichte voor- en hoofdgerechten.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Niederösterreich

Streek: Wagram is een regio binnen het wijngebied Niederösterreich. Het ligt langs de Donau en de invloed hiervan is duidelijk merkbaar. De bodem bevat veel löss en heeft daardoor een goede drainage en is uitermate geschikt voor aanplant van druivenstokken.

Over het wijnhuis: Ondanks de lange familie traditie is het Weingut Urbanihof jong, modern en springlevend. Sonja en Franz Paschinger, de huidige eigenaren, besteden veel aandacht aan hun familie erfgoed. Zij proberen op een natuurlijke manier de wijngaard te beheren door het volume per hectare te beperken, uitsluitend natuurlijke mest te gebruiken en tussen oktober en mei geen mechanische bewerking in de bodem te doen. Doordat ze zich continu op verbetering van kwaliteit richten, bevinden ze zich in de top van de Wagram Winzer. Sinds de oogst van 2016 is dit beloond en zijn zij volledig BIO gecertificeerd.


Producteigenschappen

Land: Oostenrijk

Gebied: Niederösterreich

Type wijn: Wit

Jaargang: 2023

Artikelnummer: 510201

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl