dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Varvaglione Susumaniello rosso IGT Puglia

Varvaglione Susumaniello rosso IGT Puglia

Druivensoorten: 100% susumaniello

Organic met certificaat: nee

Rijping/termijn: 6 maanden rijping op grote houten vaten.

Proefnotities: Intens donker gekleurde wijn met een rijke geur van rijp rood fruit, wat specerijen en iets balsamico. De smaak is vol en rijk maar ook fluwelig met confiture, zachte rijpe tannine en een lange finale.

Serveersuggesties: Mild gekruide gerechten met gebakken of gegrild vlees en groentes, harde kazen en charcuterie.

Serveer temperatuur: 16-18

Gebied: Puglia

Streek: Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.

Bijzonderheden/opmerkingen: De susumaniello druif is een rode druivensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit de regio Puglia in Italië. Hoewel de druif historisch gezien voornamelijk werd gebruikt voor de productie van tafelwijn en blends, heeft het de laatste jaren aan populariteit gewonnen als een mono variëteit. Onder invloed van moderne vinifcatie methode, de oorsprong en het unieke smaakprofiel is het de laatste jaren uitgegroeid tot één van de specialiteiten van Puglia.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Puglia

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 432393

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl