dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Varvaglione 'Collezione Privata' DOC primitivo di Manduria 'Old Vines'

Varvaglione 'Collezione Privata' DOC primitivo di Manduria 'Old Vines'

Druivensoorten: 100% primitivo

Proefnotities: De intense donkerrode kleur geeft al iets prijs van de enorme concentratie van deze wijn. In de geur treffen we direct het gerijpte fruit en zwartebessen confiture aan maar ook iets van specerijen en iets leer. In de smaak aangevuld met zacht, zwoel gedroogd fruit en opnieuw wat specerijen en de finale is lang en zacht.

Serveersuggesties: Combineert uitstekend met krachtige en rijke gerechten zoals stoofpotjes en vlees van de grill en met harde kaassoorten.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Apulië

Streek: De plaats Manduria ligt in het wijngebied Puglia, aan de binnenkant van de hak van de zg. Zuid-Italiaanse laars. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. De plaats Manduria ligt op een heuveltop en de wijngaarden liggen op de licht glooiende hellingen en worden van van alle kantenverwend door de zon.

Over het wijnhuis: Het familieverhaal van Varvaglione begint al in 1921 met het bijzondere verhaal van de grootouders Varvaglione. In de herfst van dat jaar, zo vlak na de eerste wereldoorlog was Italië straatarm. Veel Italianen zochten hun heil in het buitenland en velen van hen vertrokken naar het verre Amerika. Maar niet de grootouders van Cosimo Varvaglione. Zij verkochten in dat jaar voor het eerst hun eigen wijnoogst onder de eigen familienaam. Grootvader Cosimo geloofde heilig in de kwaliteit en mogelijkheden van zijn geboortegrond Salento en de fantastische wijnen die deze voort kon brengen. Het was deze overtuiging die kleinzoon Cosimo ertoe bracht om oenologie te studeren en zich te specialiseren in het maken van kwaliteitswijn. Hij heeft zijn ouders en grootouders het land zien bewerken, de wijnstokken zien aanplanten, maar ook heeft hij van hen de liefde voor familie en Salento mee gekregen. Aan het begin van het nieuwe millennium zijn de resultaten van de kwaliteitsverbeteringen zichtbaar en begint het bedrijf verder te groeien.

Bijzonderheden/opmerkingen: De 'Collezione Privata' is de topkwaliteit DOC Primitivo di Manduria van Varvaglione 'Vigne e Vini' en gebruikte druiven komen van oude wijnstokken van meer dan 50 jaar oud en alleen de beste kwaliteit wordt persoonlijk geselecteerd door wijnmaker en eigenaar Cosimo Varvaglione.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Apulië

Type wijn: Rood

Jaargang: 2019

Artikelnummer: 432320

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl