dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Varvaglione 'Primadonna' IGP chardonnay di Puglia

Varvaglione 'Primadonna' IGP chardonnay di Puglia

Druivensoorten: chardonnay

Proefnotities: De geur van ananas, mango en van specerijen komen je in het glas direct tegemoet en ondersteunen de rijke smaak met milde zuren en het rijke karakter.

Serveersuggesties: als aperitief, rijke salades, gegrilde & gebakken vis en wit vlees, zachte en gerijpte kaas.

Serveer temperatuur: 12-14° C.

Gebied: Apulië

Streek: Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar het is er ook warm en droog.

Over het wijnhuis: Het familieverhaal van Varvaglione begint al in 1921 met het bijzondere verhaal van de grootouders Varvaglione. In de herfst van dat jaar, zo vlak na de eerste wereldoorlog was Italië straatarm. Veel Italianen zochten hun heil in het buitenland en velen van hen vertrokken naar het verre Amerika. Maar niet de grootouders van Cosimo Varvaglione. Zij verkochten in dat jaar voor het eerst hun eigen wijnoogst onder de eigen familienaam. Grootvader Cosimo geloofde heilig in de kwaliteit en mogelijkheden van zijn geboortegrond Salento en de fantastische wijnen die deze voort kon brengen. Het was deze overtuiging die kleinzoon Cosimo ertoe bracht om oenologie te studeren en zich te specialiseren in het maken van kwaliteitswijn. Hij heeft zijn ouders en grootouders het land zien bewerken, de wijnstokken zien aanplanten, maar ook heeft hij van hen de liefde voor familie en Salento mee gekregen. Aan het begin van het nieuwe millennium zijn de resultaten van de kwaliteitsverbeteringen zichtbaar en begint het bedrijf verder te groeien.

Bijzonderheden/opmerkingen: Deze op houten vaten gerijpte witte wijn is vernoemd naar Maria Teresa, de vrouw van Cosimo Varvaglione. Zij is zijn 'Primadonna'.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Apulië

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 432309

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl