dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Cantine Teanum 'Castelli di Severino' IGP Puglia bianco trebbiano falanghina

Cantine Teanum 'Castelli di Severino' IGP Puglia bianco trebbiano falanghina

Druivensoorten: trebbiano, falanghina

Proefnotities: Zacht gele kleur gecombineerd met een rijke geur van rijp geel fruit en iets citrus. In de smaak ondersteund door een mild karakter en zachte zuren.

Serveersuggesties: Bij zeevruchten, salades en als aperitief.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Apulië

Streek: Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.

Over het wijnhuis: Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Echter is het een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie maar ook ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld.

Bijzonderheden/opmerkingen: ‘Castelli di Severino’ is afgeleid van de oorspronkelijke naam voor San Severo: ‘Castellum Sancti Severini’. In 1627 werd de stad getroffen door een zware aardbeving die de gehele stad verwoest heeft. De wederopbouw heeft prachtige barokke bouwwerken opgeleverd waar men nu nog mee kan pronken.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Apulië

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 432213

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl