dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare IGT Appassimento rosso Veneto

Le Preare IGT Appassimento rosso Veneto

Druivensoorten: corvina, corvinone & rondinella

Rijping/termijn: rijping op grote houten vaten en de duur is afhankelijk van de jaargang

Proefnotities: Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteunt dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen.

Serveersuggesties: Met vleesgerechten, zoals stoofvlees of van de grill maar ook bij gerijpte kaas of voor de buis.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Veneto

Streek: Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera's, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen: De rijpe druiven worden de tweede helft van september geplukt en voorzichtig in speciale kratten gelegd om daarna 60 dagen in te laten drogen in grote droogkamers. De naam van deze methode is appassimento en in andere Italiaanse gebieden passito. Het resultaat is een rijke geconcentreerde wijn waarbij er nog wat druivensuiker is overgebleven in de wijn.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 419175

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl