dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare 'Lastone' IGT Veronese  rosso

Le Preare 'Lastone' IGT Veronese rosso

Druivensoorten: 60% Corvina20% Corvinone10% Rondinella10% Merlot

Proefnotities: Een volle, zachte wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. In de mond een verfijnde afronding met milde tannine.

Serveersuggesties: Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen en typische Italiaanse pastagerechten.

Serveer temperatuur: 18-20° C.

Gebied: Veneto

Streek: Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera's, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen: De druiven krijgen de gelegenheid om volledig rijp te worden en hebben zelfs al een beetje kunnen indrogen. De druiven worden met de hand geplukt en de oogst hiervan begint dan ook pas laat.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 419003

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl