Druivensoorten: glera (90%), pinot nero (10%)
Rijping/termijn: Tweede fermentatie in afgesloten rvs vaten.
Proefnotities: frisse aanzet met een stevige mousse met direct in geur en smaak rijpe appels en daar bovenop iets van aardbeien
Serveersuggesties: als aperitief, op het terras, bij rijke salades, pizza & pasta, gegrilde vis.
Serveer temperatuur: 6-8° C.
Gebied: Treviso
Streek: De provincie Treviso ligt in de regio Veneto. Dit ligt in het uiterste noord-oosten van Italië en Venetië ligt op slechts een steenworp afstand. Dit is het hart waar de mousserende wijn prosecco wordt gemaakt. Daarnaast worden hier ook fraaie stille wijnen gemaakt van bekende en onbekende druiven.
Over het wijnhuis: Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. Voor de toekomst zijn er al concrete plannen om een eco-centrum te bouwen.
Bijzonderheden/opmerkingen: De wijngaarden liggen op 'Grave di Papadopoli', een eiland in de rivier de Piave. De bodem is afwijkend van het omliggende gebied en mede door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan mineralen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken.