dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Tenuta San Giorgio 'Bizzarro' manzoni moscato spumante dolce rosato

Tenuta San Giorgio 'Bizzarro' manzoni moscato spumante dolce rosato

Druivensoorten: manzoni, moscato

Rijping/termijn: tweede vinificatie in gesloten tank (metodo charmat)

Proefnotities: Lichte rosé kleur met rijke geur van tropisch fruit, aardbeien confiture en bloemen. In de smaak ondersteund door rijk en zoet fruit en milde zuren.

Serveersuggesties: Als aperitief, bij zoete desserts met fruit en patisserie of op het terras.

Serveer temperatuur: 6-8° C.

Gebied: Treviso

Streek: De provincie Treviso ligt in de regio Veneto. Dit ligt in het uiterste noord-oosten van Italië en Venetië ligt op slechts een steenworp afstand. Dit is het hart waar de mousserende wijn prosecco wordt gemaakt. Daarnaast worden hier ook fraaie stille wijnen gemaakt van bekende en onbekende druiven.

Over het wijnhuis: Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. Voor de toekomst zijn er al concrete plannen om een eco-centrum te bouwen.

Bijzonderheden/opmerkingen: De wijngaarden liggen op 'Grave di Papadopoli', een eiland in de rivier de Piave. De bodem is afwijkend van het omliggende gebied en mede door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan mineralen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Treviso

Type wijn: Mousseux

Jaargang:

Artikelnummer: 417202

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl