dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Palazzi 'Blanc de Blancs' brut millesimato spumante

Palazzi 'Blanc de Blancs' brut millesimato spumante

Druivensoorten: trebbiano, garganega, glera

Rijping/termijn: tweede fermentatie in afgsloten rvs vaten (metodo charmat)

Proefnotities: bleek gele kleur, met een rijke geur van bloemen en geel fruit en in de smaak een rijke en krachtige bubbel, zachte zuren en rijp geel fruit.

Serveersuggesties: eigenlijk elk moment van de dag maar ook bij lichte gerechten, schelp & schaaldieren

Serveer temperatuur: 6-8° C.

Gebied: Veneto

Streek: De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto al druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië.

Bijzonderheden/opmerkingen: Met een scheutje crême de cassis is de Palazzi een mooie basis voor een Kir Royal, in een groot glas gevuld met ijsblokjes, een scheutje Aperol en bruisend bronwater heeft u een heerlijke Aperol Spritz of met een scheutje vlierbessensiroop en bruisend bronwater wordt het uw eigen gemaakte Hugo.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Mousseux

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 417105

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl