Druivensoorten: trebbiano, garganega, glera
Rijping/termijn: tweede fermentatie in afgsloten rvs vaten
Proefnotities: Zachtgele kleur en in het glas parelen de koolzuurbelletjes omhoog. In de geur rijp fruit, bloesems en in de smaak ondersteund door een zachte mousse, milde zuren en rijpe fruittonen. De afdronk is zacht mild en elegant.
Serveersuggesties: Een klassiek Venetiaans aperitief, ideaal bij voorgerechten met vlees, vissalades, pasta's met vis en rijstgerechten.
Serveer temperatuur: 6-8° C.
Gebied: Veneto
Streek: De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverenden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië.
Bijzonderheden/opmerkingen: Met een scheutje crême de cassis is de Palazzi een mooie basis voor een Kir Royal, in een groot glas gevuld met ijsblokjes, een scheutje Aperol en bruisend bronwater heeft u een heerlijke Aperol Spritz of met een scheutje vlierbessensiroop en bruisend bronwater wordt het uw eigen gemaakte Hugo.