dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Tenuta San Giorgio IGT manzoni bianco del Veneto

Tenuta San Giorgio IGT manzoni bianco del Veneto

Druivensoorten: manzoni bianco

Proefnotities: Bleekgele kleur met een rijke geur van bloemen, wat citrus en honing en in de volle smaak komt het rijpe fruit en iets honing naar voren.

Serveersuggesties: bij frisse salades, gestoomde groente, diverse rijke visgerechten en romige risotto.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Veneto

Streek: De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto al druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië.

Over het wijnhuis: Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. Voor de toekomst zijn er al concrete plannen om een eco-centrum te bouwen.

Bijzonderheden/opmerkingen: De druivensoort manzoni is de nazaat van de kruising tussen pinot bianco en riesling en kreeg de naam van de kweker Luigi Manzoni mee.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Wit

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 416001

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl