Druivensoorten: 80% garganega, 15% trebbiano, 5% chardonnay
Proefnotities: Frisse witte wijn met een mineralig en krijtachtig karakter maar ook tonen van noten en gedroogde abrikozen.
Serveersuggesties: Lichte voorgerechten, diverse visgerechten maar ook als aperitief.
Serveer temperatuur: 10-12° C.
Gebied: Soave
Streek: Soave is het wijngebied genoemd naar deze plaats en ligt ten oosten van Verona. Doordat de bodem een vulkanische oorsprong heeft krijgt de wijn een iets kruidig en nootachtig karakter.
Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.
Bijzonderheden/opmerkingen: