dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare DOC bianco di Custoza

Le Preare DOC bianco di Custoza

Druivensoorten: trebbiano (40%), garganega (40%) en fernanda (20%)

Proefnotities: Vriendelijke en toegankelijke witte wijn waarbij het zachte witte fruit de overhand heeft in geur en smaak. Verder zijn de zuren zacht en rond en dit alles maakt deze wijn veel liefhebbers heeft.

Serveersuggesties: Op het terras, als schenkwijn en combineert goed met gegrilde en gebakken vis en gevogelte.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Custoza

Streek: Het wijngebied Custoza ligt rond de zuidpunt van het Garda Meer. Dit kleine gebied rond de plaats Custoza is vooral bekend om haar witte geurige wijnen. De wijn is altijd een blend van meerdere druivensoorten waarvan garganega en trebbiano vaak de boventoon voeren.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen:


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Custoza

Type wijn: Wit

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 414000

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl