dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare DOCG Recioto della Valpolicella classico

Le Preare DOCG Recioto della Valpolicella classico

Druivensoorten: corvina, corvinone en rondinella

Proefnotities: Donkerrood van kleur met een rijke geur van gerijpt fruit en gedroogde pruimen. De smaak is vol, rijk en weelderig zoet met een fluwelen afdronk.

Serveersuggesties: Heerlijk bij diverse nagerechten met gedroogd fruit, gerijpte harde kaas en cantuccini biscuit.

Serveer temperatuur: 12-14° C.

Gebied: Veneto

Streek: Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het gebied heeft een zacht en mild klimaat en uitermate geschikt voor het verbouwen van kwaliteits druiven..

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen: Recioto is de zoetere variant van de Amarone met dezelfde basis: druiven worden met de hand geplukt en alleen gave en gezonde druiven worden tenminste 120 dagen te drogen gelegd. Dit systeem heet 'appassimento' en is vrij kostbaar en risicovol. Terwijl bij de Amarone bijna alle suikers uit de gedroogde druiven worden omgezet in alcohol, stopt men bij Recioto de vergisting bij een alcohol percentage van ongeveer 12%. De jonge wijn wordt uitsluitend gelagerd op rvs vaten om het jonge, frisse fruit in de wijn te behouden.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 413203

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl