dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare DOCG Amarone della Valpolicella

Le Preare DOCG Amarone della Valpolicella

Druivensoorten: corvina veronese, corvinone, rondinella

Rijping/termijn: 10% van de wijn wordt gedurende 6 maanden gelagerd op zgn. Franse

Proefnotities: Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en kruidige indruk. De afdronk is lang en indrukwekkend. Het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een tweede glas.

Serveersuggesties: Smaakt goed bij gerechten met wild, gegrild vlees en rijpe kazen.

Serveer temperatuur: 18-20° C.

Gebied: Veneto

Streek: Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Mild klimaat.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen: De rijpe en gave druiven worden na de oogst in de 'fruttai' (speciale droogruimtes) te drogen gelegd. De wettelijk voorgeschreven indrogingstijd hiervoor is 3 maanden. Cantina di Negrar legt de lat voor zichzelf hoger en hanteert een minimum van 4 maanden waarbij het oorspronkelijke volume wordt teruggebracht tot soms 60%.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 413201

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl