dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare DOC Valpolicella Ripasso Superiore

Le Preare DOC Valpolicella Ripasso Superiore

Druivensoorten: corvina veronese, corvinone, rondinella

Rijping/termijn: Aanvullende rijping van 3 maanden op fles.

Proefnotities: Krachtige volle wijn met gerijpt rood fruit. Vol en rijk van karakter met iets van kruiden, chocolade en pruimenjam.

Serveersuggesties: Lekker bij groentes en vlees van de grill, pittige gerechten en rijpe kazen.

Serveer temperatuur: 18-20° C.

Gebied: Veneto

Streek: Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen: Ripasso is de speciale methode van wijnbereiding waarbij de Valpolicella Superiore de allure van een kostbare Amarone krijgt, maar dan voor een fractie van de prijs. Men had ontdekt dat er in de schilletjes van de ingedroogde druiven, na de bereiding van Amarone en Ripasso, nog veel smaakstoffen en suikers overbleven. Door deze schillen toe te voegen aan rode Valpolicella wijn begon deze, door de nog aanwezige druivensuikers, spontaan opnieuw te gisten en geeft de jonge Valpolicella een extra dimensie. Deze bijzondere methode geeft ook de naam aan deze wijn: ‘ri-passo’ (Italiaans voor ‘her-gisting’).


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 413200

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl