dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare DOC Chiaretto di Bardolino

Le Preare DOC Chiaretto di Bardolino

Druivensoorten: corvina (65%), rondinella (30%) en moilinara (5%)

Proefnotities: bleke roze kleur met in de neus bloesem, rood bosfruit en in de smaak ondersteund met milde zuren, rood fruit en randje zoet.

Serveersuggesties: op het terras, bij lichte pizza & pasta, gegrilde & gebakken vis en rijke salade.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Bardolino

Streek: Bardolino kennen wij vooral van vakanties aan het Garda meer met alle toeristische drukte. Maar even iets weg van deze hectiek groeien langs de oevers van dit grootste meer van Italië en iets landinwaarts de druiven van deze vriendelijke wijnen met als kenmerk: licht, vriendelijk en rijk aan rijp fruit.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.

Bijzonderheden/opmerkingen: Al lang wordt Chiaretto di Bardolino geschonken op de terrasjes rond het Garda meer. Voorheen was het een donkere rosé die vooral lokaal gedronken werd, maar met de introductie van de lichte en bleke rosé verovert het nu de wereld.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Bardolino

Type wijn: Rose

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 412251

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl