Druivensoorten: 70% corvina, 25% rondinella, 5% molinara
Proefnotities: Rijke geur van rijp rood zomers fruit. In de mond aangevuld met een frisse toets met een mild zuur, iets kruiden en milde tannine. Afgerond met een zacht maar rond karakter.
Serveersuggesties: Combineert met lichte en mild gekruide gerechten, met diverse pasta & pizza maar ook tv wijn.
Serveer temperatuur: 14-16° C.
Gebied: Veneto
Streek: Bardolino kennen wij vooral van vakanties aan het Garda meer met alle toeristische drukte. Maar even iets weg van deze hectiek groeien langs de oevers van dit grootste meer van Italië en iets landinwaarts de druiven van deze vriendelijke wijnen met als kenmerk: licht, vriendelijk en rijk aan rijp fruit.
Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. In dit gebied werd vroeger veel marmer gewonnen omdat het vlak onder het aardoppervlak te vinden was door eenvoudig de stenen weg te halen. Deze stenen werden als erfafscheiding in de wijngaarden gebruikt. De serie 'Le Preare' dankt haar naam aan de gestapelde stenen afscheidingen, de zg. 'preares'.
Bijzonderheden/opmerkingen: