dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Le Preare DOC Bardolino

Le Preare DOC Bardolino

Druivensoorten: 70% corvina, 25% rondinella, 5% molinara

Proefnotities: Rijke geur van rijp rood zomers fruit. In de mond aangevuld met een frisse toets met een mild zuur, iets kruiden en milde tannine. Afgerond met een zacht maar rond karakter.

Serveersuggesties: Combineert met lichte en mild gekruide gerechten, met diverse pasta & pizza maar ook tv wijn.

Serveer temperatuur: 14-16° C.

Gebied: Veneto

Streek: Bardolino kennen wij vooral van vakanties aan het Garda meer met alle toeristische drukte. Maar even iets weg van deze hectiek groeien langs de oevers van dit grootste meer van Italië en iets landinwaarts de druiven van deze vriendelijke wijnen met als kenmerk: licht, vriendelijk en rijk aan rijp fruit.

Over het wijnhuis: In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Bijzonderheden/opmerkingen: In het gebied ten oosten van het Gardameer wordt veel marmer gewonnen. Vroeger werd dit simpelweg gedaan door een schacht in de aarde te graven en het marmer los te beitelen. Deze schachten, Preares genaamd, liggen verscholen in het landschap en zijn vaak overwoekerd door wijnranken. Zij geven hun naam aan deze serie wijnen.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Veneto

Type wijn: Rood

Jaargang: 2019

Artikelnummer: 412250

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl