dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Tenuta San Giorgio DOC pinot grigio delle Venezie 'Lévigo'

Tenuta San Giorgio DOC pinot grigio delle Venezie 'Lévigo'

Druivensoorten: pinot grigio

Proefnotities: Rijke en kenmerkende geur van grapefruit en daarnaast rijp tropisch fruit. De smaak is fris, rijk en opnieuw rijp fruit met een mineralige toets.

Serveersuggesties: Als aperitief, bij frisse salade, mild gekruide Aziatische gerechten, gebakken vis en gevogelte.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Venezia

Streek: Venezia Giulia ligt in het uiterste noord-oosten van Italië. Historisch gezien maakt de regio deel uit van de grens tussen de Romaanse wereld en de Slavische wereld. Het klimaat is gematigd en deze regio is de meest regenachtige van Italië.

Over het wijnhuis: Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. Voor de toekomst zijn er al concrete plannen om een eco-centrum te bouwen.

Bijzonderheden/opmerkingen: De wijngaarden liggen op 'Grave di Papadopoli', een eiland in de rivier de Piave. De bodem is afwijkend van het omliggende gebied en mede door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan mineralen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken. De naam 'Lévigo' is de naam van de wijngaard waar de druivenstokken aangeplant zijn en de Italiaanse vertaling van het woord is glad en zacht. Dit laatste komt weer van de kiezels die in de rivierbedding van de Piave rondgesleten zijn.


Producteigenschappen

Land: Italië

Gebied: Venezia

Type wijn: Wit

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 411005

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl