dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Norabuena 'Organic' DO Utiel Requena blanco macabeo

Norabuena 'Organic' DO Utiel Requena blanco macabeo

Druivensoorten: 100% macabeo

Proefnotities: Frisse, droge witte wijn met een mild en vriendelijk karakter. In geur en smaak veel rijp geel fruit en wat kruiden. Het geheel is afgerond met milde zuren.

Serveersuggesties: Bij lichte maaltijden, diverse vis- en kipgerechten, risotto's of als aperitief en terraswijn.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Utiel-Requena

Streek: DO Utiel-Requena is een wijngebied in de provincie Valencia in het oosten van Spanje. Het gebied is gelegen op ongeveer 70 kilometer ten westen van Valencia. Het wijngebied is vooral bekend om zijn rode wijnen, die voornamelijk worden gemaakt van de druivensoorten bobal en tempranillo. Bobal is een inheemse druivensoort die alleen in het oosten van Spanje te vinden is en die bekend staat om zijn diepe kleur en stevige tannines. Tempranillo is een meer internationaal bekende druivensoort die ook veel voorkomt in andere Spaanse wijngebieden. Naast rode wijnen worden er ook witte en rosé wijnen geproduceerd in DO Utiel-Requena. De witte wijnen worden voornamelijk gemaakt van de macabeo (=viura) en de chardonnay druiven, terwijl de rosé wijnen vaak worden gemaakt van een mix van verschillende druivensoorten. Het klimaat in DO Utiel-Requena is continentaal met hete zomers en koude winters. De wijngaarden zijn gelegen op hoogtes tussen de 600 en 900 meter boven zeeniveau, waardoor de druivenstokken kunnen profiteren van de koele nachten die kenmerkend zijn voor deze hoogtes. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van aroma's en zuren in de druiven, wat resulteert in wijnen met een goede balans en complexiteit. Kortom, DO Utiel-Requena is een interessant wijngebied dat steeds meer bekendheid krijgt vanwege zijn kwalitatieve wijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Over het wijnhuis: Coviñas is een moderne coöperatie van wijnboeren die samen ruim 40% van de wijngaarden in Utiel Requena bewerken. Het heeft de beschikking over de meest moderne faciliteiten en staat internationaal kwalitatief hoog aangeschreven. De leden van deze coöperatie hebben ook aan de wieg gestaan van de DO Utiel Requena.

Bijzonderheden/opmerkingen: Norabuena is een Spaanse gelukwens en letterlijk vertaald: 'in een mooi uur'. Oftewel op een mooi moment genieten van deze heerlijke wijnen.


Producteigenschappen

Land: Spanje

Gebied: Utiel-Requena

Type wijn: Wit

Jaargang: 2023

Artikelnummer: 341007

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl