dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Norabuena DO Utiel Requena blanco macabeo

Norabuena DO Utiel Requena blanco macabeo

Druivensoorten: 100% macabeo

Proefnotities: Frisse, droge witte wijn met een mild en vriendelijk karakter. In geur en smaak veel rijp geel fruit en wat kruiden. Het geheel is afgerond met milde zuren.

Serveersuggesties: Bij lichte maaltijden, diverse vis- en kipgerechten, risotto's of als aperitief en terraswijn.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Utiel-Requena

Streek: Utiel Requena is al een oud wijngebied met een rijke historie in het westen van Spanje, ter hoogte van Valencia. Het ligt hemelsbreed slechts 65 kilometer van de Middellandse Zee verwijderd maar het klimaat is continentaal met koude winters en hete zomers.

Over het wijnhuis: Coviñas is een moderne coöperatie van wijnboeren die samen ruim 40% van de wijngaarden in Utiel Requena bewerken. Het heeft de beschikking over de meest moderne faciliteiten en staat internationaal kwalitatief hoog aangeschreven. De leden van deze coöperatie hebben ook aan de wieg gestaan van de DO Utiel Requena.

Bijzonderheden/opmerkingen: Norabuena is een Spaanse gelukwens en letterlijk vertaald: 'in een mooi uur'. Oftewel op een mooi moment genieten van deze heerlijke wijnen.


Producteigenschappen

Land: Spanje

Gebied: Utiel-Requena

Type wijn: Wit

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 341001

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl