dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Carlos Serres DOC Rioja Gran Reserva

Carlos Serres DOC Rioja Gran Reserva

Druivensoorten: 90% tempranillo,10% garnacha

Rijping/termijn: rijping van de gebottelde wijn gedurende 12 maanden in de eigen kelder.

Proefnotities: In de geur komt de lange rijping van de wijn op kleine houten vaten terug maar ook ook nog iets van rood fruit, leer en iets kaneel en in de smaak ondersteund door rijpe en milde tannine, complexe smaak en fluwelige finale.

Serveersuggesties: Heerlijk bij gegrild vlees, steaks, wild, stoofpotten en gerijpte kazen.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Rioja

Streek: Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.

Over het wijnhuis: Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ontdekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.


Producteigenschappen

Land: Spanje

Gebied: Rioja

Type wijn: Rood

Jaargang: 2014

Artikelnummer: 310009

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl