dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Ambré Hors d'Age' AOC Rivesaltes VDN

Domaine Lafage 'Ambré Hors d'Age' AOC Rivesaltes VDN

Druivensoorten: grenache blanc & grenache gris

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Bijzonder karakter door de lange rijping. De geur heeft iets van bloemen, gedroogde abrikozen maar ook gebrande koffie. In de smaak ondersteund door geconfijt fruit en gebakken brood.

Serveersuggesties: Combineert goed met blauwschimmelkaas, dessert met koffie, patisserie, maar ook heerlijk als aperitief.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Het wijngebied Rivesaltes ligt in het zuiden van Frankrijk, vlak boven Perpignan. Het gebied brengt voornamelijk VDN (Vin Doux Naturel) wijnen voort. Dit zijn met alcohol versterkte meestal zoete dessertwijnen

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen:


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Dessert

Jaargang:

Artikelnummer: 283003

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl