dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Champagne Monmarthe 1er Cru 'Douceur de Bulles' demi-sec

Champagne Monmarthe 1er Cru 'Douceur de Bulles' demi-sec

Druivensoorten: 40% pinot noir, 40% pinot meunier, 20% chardonnay

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: 2 jaar in kelders.

Proefnotities: Frisse geur van perzik en vers deeg. In de mond aangevuld met een flinke mousse, wat zorgt voor een verfrissend effect, een klein zoetje, honing en pruimen.

Serveersuggesties: Lekker als aperitief, maar ook bij frisse voorgerechten en visgerechten.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Champagne

Streek: Het Champagnegebied is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en wereldwijd bekend om zijn mousserende wijnen. De bodem is sterk kalkhoudend en daarom goed geschikt voor het verbouwen van druiven.

Over het wijnhuis: Het Champagnehuis Monmarthe is een typisch familiebedrijf waarvan bekend is dat het in 1737 al wijngaarden in het bezit had waarvan de druiven verkocht werden aan de grote Champagnehuizen. Sinds 1930 heeft men zich toegelegd op het zelf maken van Champagne. Momenteel heeft men de beschikking over 17 ha. wijngaarden, rondom het plaatsje Ludes, net onder Reims en deze liggen allen in de Premier Cru. Uitsluitend druiven van eigen wijngaarden worden verwerkt tot Champagne Monmarthe.

Bijzonderheden/opmerkingen: Champagne wijnen hoeven als uitzondering geen 'Appellation Contrôlée' op het etiket te vermelden.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Champagne

Type wijn: Mousseux

Jaargang:

Artikelnummer: 277008

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl