dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Vignoble Ferret 'Grains d'Or' IGP Côtes de Gascogne doux

Vignoble Ferret 'Grains d'Or' IGP Côtes de Gascogne doux

Druivensoorten: 80% Gros Manseng, 20% Petit Manseng

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Deze edele, zachte en milde zoete wijn stuift het glas uit en heeft een brede geconcentreerde geur van gekonfijt fruit en honing.

Serveersuggesties: Heerlijk om koud te serveren op het terras, maar past ook goed bij rijke kazen of desserts.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Sud Ouest

Streek: Gebied in het zuid-westen van Frankrijk waar ment name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan met een nat voorjaar en voor de rest relatief koel en zonnig.

Over het wijnhuis: Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is de 6e generatie op rij van zijn familie die deze traditie voortzet. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd om zijn eigen stijl en karakter. Bijzonder is het feit dat Dominique al wees is vanaf zijn 5e levensjaar en opgevoed is door zijn grootouders. Grootvader komt te overlijden als Dominique 17 jaar oud is en vanaf dat moment staat hij er helemaal alleen voor.

Bijzonderheden/opmerkingen: Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret werkt met de modernste apparatuur en vinificatie methodes. Wijnmaker Dominique Ferret heeft zijn eigen moderne manier van wijnmaken en waakt vanaf de oogst en verdere vinificatie en lagering over de wijn met behulp van de meest moderne technieken. Tevens worden de witte wijnen bewaard in geconditioneerde rvs vaten op 5 graden Celsius.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Sud Ouest

Type wijn: Wit

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 269006

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl