dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Château la Bidière  AOC Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Château la Bidière AOC Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Druivensoorten: Melon de Bourgogne

Rijping/termijn: 8 maanden op de eigen lie.

Proefnotities: Rijke geur met geel fruit maar ook iets van citrus. In de smaak ondersteund met zachte zuren, mineralen en opnieuw geel fruit. De afdronk is lang met een frisse balans.

Serveersuggesties: Als aperitief, bij gegrilde vis- en zeevruchten, frisse salades en lichte milde gerechten.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Muscadet

Streek: Muscadet is het wijngebied wat tot het westelijke gedeelte van de Loire hoort, de Pays Nantais. Dit is voornamelijk het gebied van de witte wijnen en vooral de druivensoort Muscadet = Melon de Bourgogne staat hier aangeplant. De toevoeging 'Sèvre & Maine' wil zeggen dat de wijngaarden liggen in het gebied van de rivieren de Sèvre en de Maine en geldt als één van de beste gebieden van de Muscadet. Het gebied staat onder directe invloed van de Atlantische Oceaan en heeft dus een echt zeeklimaat.

Over het wijnhuis: Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier al bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is Domaine Chainier een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.

Bijzonderheden/opmerkingen: De 33 ha. wijngaarden van Château la Bidière zijn beplant met 100% 'melon de Bourgogne' druivenstokken en liggen in het hart van het wijngebied Muscadet, iets ten zuid-oosten van Nantes. Het is al een oud château want in 1592 komt het al op oude landkaarten voor. De Atlantische invloed op het klimaat is hier voelbaar en dat proef je ook terug in de wijnen.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Muscadet

Type wijn: Wit

Jaargang: 2019

Artikelnummer: 243005

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl