dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Clos du Gaimont AOC Vouvray moelleux

Clos du Gaimont AOC Vouvray moelleux

Druivensoorten: 100% chenin blanc

Proefnotities: Frisse rijpe witte wijn met een klein randje zoet. In de geur rijp fruit, honing en amandelen. De smaak is dik, vol en rijk met een fraaie balans tussen zuren en het zoet en met een lange finale.

Serveersuggesties: Ideaal als aperitief, maar ook lekker bij salades, fruit, desserts en zachte kazen.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Loire

Streek: In het dorpje Vouvray, 10 km ten oosten van Tours aan de oever van de Loire beoefent men de wijnbouw sinds mensenheugenis. In totaal meer dan 1600 hectare en aangeplant met uitsluitend de druivensoort Chenin blanc. Men oogst laat in Vouvray en van de overrijpe druiven wordt een klassieke Vouvray gemaakt, een vaak mollige wijn die in meer of mindere mate zoet bevat. Een goede Vouvray kan vele decennia worden weggelegd. Men zegt dan ook in Vouvray: 'onze wijn wordt niet oud, hij rijpt alleen'.

Over het wijnhuis: Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier al bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is Domaine Chainier een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.

Bijzonderheden/opmerkingen: In het wijngebied Vouvray is het één en al de druivensoort chenin wat de klok slaat. De lokale naam van deze druivensoort is ‘pineau de Loire’. Clos du Gimont heeft maar één enorme wijngaard maar deze is dan ook meteen 4 ha. groot. De gmiddelde leeftijd van de stokken ligt rond de 35 jaar.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Loire

Type wijn: Wit

Jaargang: 2015

Artikelnummer: 241211

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl