dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Clos du Gaimont AOC Vouvray sec

Clos du Gaimont AOC Vouvray sec

Druivensoorten: 100% chenin blanc

Proefnotities: Lichtgele kleur met in de neus direct citrus, groene appel en iets van mineralen. De smaak is zacht, wat mollig maar ook fijne zuren en iets van honing en abrikozen.

Serveersuggesties: Als aperitief, bij gevogelte, visgerechten, gerijpte kazen en stevige visgerechten.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Loire

Streek: In het dorpje Vouvray, 10 km ten oosten van Tours aan de oever van de Loire beoefent men de wijnbouw sinds mensenheugenis. In totaal meer dan 1600 hectare en aangeplant met uitsluitend de druivensoort Chenin blanc. Men oogst laat in Vouvray en van de overrijpe druiven wordt een klassieke Vouvray gemaakt, een vaak mollige wijn die in meer of mindere mate zoet bevat. Een goede Vouvray kan vele decennia worden weggelegd. Men zegt dan ook in Vouvray: 'onze wijn wordt niet oud, hij rijpt alleen'.

Over het wijnhuis: Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier al bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is Domaine Chainier een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.

Bijzonderheden/opmerkingen: In het wijngebied Vouvray is het één en al de druivensoort chenin wat de klok slaat. De lokale naam van deze druivensoort is ‘pineau de Loire’. Clos du Gaimont heeft maar één enorme wijngaard maar deze is dan ook meteen 4 ha. groot. De gmiddelde leeftijd van de stokken ligt rond de 35 jaar.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Loire

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 241210

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl