dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Atmosphere AOC Pouilly Fumé

Atmosphere AOC Pouilly Fumé

Druivensoorten: sauvignon blanc

Proefnotities: Frisse droge witte wijn met in de geur iets van citrus en ribes en in combinatie met een frisse en zuivere smaak met opwekkende zuren en het kenmerkende iets rokerige karakter.

Serveersuggesties: als aperitief, bij frisse salades, gegrilde en gebakken vis, (geiten)kaas.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Pouilly Fumé

Streek: Het wijngebied Pouilly Fumé ligt in het oostelijke gedeelte van de Loire, enkele honderden kilometers landinwaarts. De totale oppervlakte is ca 1200 ha. aan wijngaarden. Door door het gebrek aan stikstof en de hoge concentratie van vuursteen in de bodem, kijgt de wijn zijn kenmerkende, iets rokerige karakter en frisse zuren.

Over het wijnhuis: Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier al bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is Domaine Chainier een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Pouilly Fumé

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 241013

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl