dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Roc de Chateauvieux AOC Touraine sauvignon blanc

Domaine Roc de Chateauvieux AOC Touraine sauvignon blanc

Druivensoorten: sauvignon blanc

Proefnotities: Stuivend frisse wijn met het unieke karakter van de sauvignondruif. In de geur de karakteristieke ribes en kruisbessen. De smaak is fris, rijk met citrus, geel fruit en een lange finale.

Serveersuggesties: Perfect als aperitief en bij frisse salades, diverse soorten vis en traditioneel bij geitenkaas.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Loire

Streek: Touraine is een wijngebied, rond de stad Tours, in het hart van de Loire regio. Het gebied is bekend om de rijke historie, talrijke kastelen en natuurlijk zijn wijnen.

Over het wijnhuis: Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier al bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is Domaine Chainier een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.

Bijzonderheden/opmerkingen: De 60 ha. wijngaarden liggen in het meest westelijke gedeelte van het Touraine wijngebied en profiteren van het koelere klimaat, terwijl de wijngaarden vooral zuid en zuid-west georiënteerd zijn en optimaal van de zon gebruik maken.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Loire

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 241012

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl