dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Atmosphere IGP Val de Loire sauvignon blanc

Atmosphere IGP Val de Loire sauvignon blanc

Druivensoorten: sauvignon blanc.

Rijping/termijn: 1 maand op de eigen lie

Proefnotities: Bleekgele kleur en de typische neus van sauvignon met ribes, citrus en bloemen en de smaak is fris met citrus, kruisbes en zachte zuren.

Serveersuggesties: als aperitief, bij frisse salades met geitenkaas, gevogelte, gegrilde vis, schaal- e schelpdieren.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Loire

Streek: De Loire is met een lengte van meer dan 1000 km. de langste rivier van Frankrijk. Het ontspringt in de Ardèche en met een ruime bocht komen we langs Sancerre en Pouilly sur Loire, Orleans, Tours en Nantes om uiteindelijk in de Atlantische Oceaan te stromen. Het heeft meerdere wijngebieden op de oevers waarvan de meeste in het westelijke gedeelte liggen.

Over het wijnhuis: Al sinds de 18e eeuw was de familie Chainier al bij de wijnbouw betrokken. Ze zijn hiermee gestart in Bordeaux. In navolging van de Franse koningen is de familie ook vertrokken naar de Loire vallei en sinds 1973 is Domaine Chainier een feit. Vandaag de dag is de familie eigenaar van meerdere eigen Domaines & Châteaux langs de Loire met een totaal van 250 ha. aan wijngaarden. Tegenwoordig is het één van de meest vooruit strevende wijnbedrijven van de Loire.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Loire

Type wijn: Wit

Jaargang: 2023

Artikelnummer: 241011

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl