dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'La Rétro' VdF

Domaine Lafage 'La Rétro' VdF

Druivensoorten: carignan, lladoner, grenache noir, grenache gris

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Lichtrode kleur met in de neus rood fruit en een beetje specerijen. In de smaak valt het ronde karakter op met rijp fruit, milde taninne en wat kruiden. Eventueel iets gekoeld serveren.

Serveersuggesties: Als aperitief, als tv wijn, lichte groenteschotels, mild gekruide stoofschotels of gegrilde vleesgerechten.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: Met deze wijn 'la Rétro' denkt Jean-Marc terug aan zijn jeugd toen in de Roussillon vooral opgesterkte wijn werd gemaakt met veel kleur en alcohol. Van de wat hoger gelegen wijngaarden, die voor dit type wijnen ongeschikt waren, werd wijn voor eigen gebruik gemaakt. Deze 'huiswijn' was wat lichter van kleur en had een zachte en ronde smaak met veel fruit. Omdat het alcoholpercentage ook bescheiden was werd het vooral bij de maaltijd genuttigd. Hij vond de tijd rijp voor 'la Rétro'.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 238051

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl