Druivensoorten: mourvèdre (80%), grenache (10%), carignan ( 10%)
Organic met certificaat: HVE
Proefnotities: Intens donkere kleur met in de geur iets rokerigs, drop en veel rijp donkerfruit. In de smaak ondersteund met een enorme concentratie en boordevol gerijpt donker fruit, spiced rum en vanille. De afdronk is extreem lang en alle smaakelementen komen weer voorbij.
Serveersuggesties: Bij diverse krachtige gerechten,gegrild en gebakken vlees en harde kaas.
Serveer temperatuur: 18-20° C.
Gebied: Roussillon
Streek: In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen
Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.
Bijzonderheden/opmerkingen: 'La Caumette' is gedomineerd door mourvèdre druiven (80%) en verder aangevuld met grenache (10%) en carignan (10%) en deze staan aangeplant in Agly vallei. Alleen perfect rijpe druiventrossen worden met de hand geplukt en bij aankomst in de kelder nogmaals zorgvuldig druif voor druif geselecteerd. Gevolgd door een lange maceratie en vinificatie. De wijn wordt daarna nog 6-9 maanden gerijpt op vaten.