dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Cayrol vieillles vignes de carignan' IGP Côtes Catalanes

Domaine Lafage 'Cayrol vieillles vignes de carignan' IGP Côtes Catalanes

Druivensoorten: 100% carignan

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Krachtige donker gekleurde rode wijn met veel rood gerijpt fruit. De krachtige, maar elegante smaak wordt ondersteund door iets van kruiden, een frisse balans en rijpe tannine bosbessenjam.

Serveersuggesties: Lekker bij gebakken-en gebraden vleesgerechten, gekruide gerechten, wild en gerijpte, harde kazen.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: 'Cayrol' is de oude naam van de locatie 'Mas Miraflors', waar nu de kelders en kantoren van Domaine Lafage gevestigd zijn.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 238011

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl