dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Les Gîtes 'Cuvée Particulière' IGP Pays d'Oc rouge

Les Gîtes 'Cuvée Particulière' IGP Pays d'Oc rouge

Druivensoorten: grenache, cinsault, cabernet sauvignon en merlot.

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Plezierige rode wijn voor elke gelegenheid met fraaie geuren van kersen en frambozen. In de mond toont de wijn zich rond, zwoel met in de afdronk zachte tannine.

Serveersuggesties: Smaakt goed bij mild gekruide gerechten, stoofschotels, vleeswaren en harde kaas.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Languedoc

Streek: In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen

Over het wijnhuis: Het eerste waar je aan denkt bij 'Les Gîtes' is: vakantie in Frankrijk, plezier en lange gezellige avonden met een goed glas wijn. Het zijn typische genietwijnen die elke dag tot een vakantiedag maken.

Bijzonderheden/opmerkingen: Qualenvi: Environment Quality for Independant Winemaker. Een door onafhankelijke wijnmakers zelf opgezet systeem van kwaliteitscontrole en eco-vriendelijk produceren van wijn. Daarom worden bijv. wijngaarden geploegd en hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Languedoc

Type wijn: Rood

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 238005

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl