dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Château Douzens AOC Corbieres

Château Douzens AOC Corbieres

Druivensoorten: syrah, cinsault, grenache, carignan en mourvedre

Proefnotities: Rijke geur waarbij vooral het rijpe fruit de boventoon voert maar aangevuld wordt met iets chocola en koffie. de smaak is zacht, rond en elegant met zachte taninne met rijpe bessen en iets van mint.

Serveersuggesties: als tv wijn, bij: geroosterd en gegrild vlees en groenten, stoofpotje, harde kaas en pasta & pizza.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Languedoc

Streek: Corbières is een heuvelachtig wijngebied in het zuiden van Frankrijk. Het ligt onder Narbonne en Carcassonne dicht tegen de Pyreneeën aan en wordt opgedeeld in twee hoofdgebieden: Corbières-Maritimes met een kalkhoudende bodem en een ligging dichtbij de Middelandse Zee en Hautes-Corbières wat meer landinwaarts ligt en bergachtig is. Hier is de bodem rotsachtig en bevat veel leisteen. Het klimaat is warm en droog in de zomer en mild in de winter.

Over het wijnhuis: Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Bijzonderheden/opmerkingen: Château Douzens is vernoemd naar het plaatsje Douzens en deze is bekend om de wijngaarden maar ook om de vele windmolens.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Languedoc

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 234006

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl