dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Narassa' IGP Côtes Catalanes

Domaine Lafage 'Narassa' IGP Côtes Catalanes

Druivensoorten: grenache (70%), syrah ( 30%)

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Volle en rijke wijn met in de geur bramen en specerijen, in de smaak aangevuld met geconfijt fruit, kruiden, caramel en fluweelzachte tannines.

Serveersuggesties: Bij rijk gekruide gerechten, stoofpotjes en vlees van de grill.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: De grenache druiven voor 'Narassa' worden geoogst als ze overrijp zijn en zelfs al een beetje ingedroogd. Dit is ook de techniek die in Italië 'appassimento' wordt genoemd, licht ingedroogde druiven die veel rijkheid en zoet aan de wijn meegeven.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 233170

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl