dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Fundacio' AOC Cotes du Roussillon Villages

Domaine Lafage 'Fundacio' AOC Cotes du Roussillon Villages

Druivensoorten: 70% syrah, 30% grenache

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Donker robijnrode kleur en een rijke geur van kruiden en donker fruit als bramen en kersen. De smaak is rijk, rond en zacht met iets peper, opnieuw zwart fruit en drop. De finale is lang en complex en eindigt met een frisse toets.

Serveersuggesties: Bij rijk gekruide gerechten, stoofpotjes, vlees van de grill en gerijpte harde kaas.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: In deze wijn heeft de syrah druif (70%) de boventoon maar wordt door de grenache noir (30%) nog een beetje in toom gehouden. De druivenstokken van beide druiven staan aangeplant in de Agly vallei en zijn overrijp geoogst. De jonge wijn heeft 20 maanden gerijpt op gebruikte vaten.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2016

Artikelnummer: 233050

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl