dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Lafabuleuse' VdF blanc

Domaine Lafage 'Lafabuleuse' VdF blanc

Druivensoorten: grenache, vermentino, muscat, rousanne, viognier

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: enkele maanden op de eigen lie

Proefnotities: Rijke zwoele geur van rijp, tropisch fruit. In de smaak valt eerst de milde mousse op, gevolgd door een aangename zachte smaak met een lichtzoete toets. Het karakter is uitermate vriendelijk en zal iedereen aangenaam verrassen.

Serveersuggesties: Als aperitief en terraswijn en begeleider van zachte milde kazen en zacht fruit.

Serveer temperatuur: 6-8° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: Letterlijke vertaling van ' Lafabuleuse' is 'fabelachtig'. Het is inderdaad een bijzondere wijn en indien flink koel geserveerd zal ze op een zomers terras vele vrienden maken.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 232810

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl