dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Le Vignon' AOC Côtes du Roussillon

Domaine Lafage 'Le Vignon' AOC Côtes du Roussillon

Druivensoorten: 55% carignan, 15% mourvèdre, 30% syrah

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Donker gekleurde wijn met een rijk palet. In de geur gerijpt donkerfruit, gebrande koffie, wat cacao en een vleugje van de houtrijping. De geconcentreerde smaak wordt aangevuld met bramen, zwarte bessen, rijpe tannine en een lange finale.

Serveersuggesties: Smaakt goed bij diverse krachtige en gekruide gerechten, harde kaas en stoofpotjes.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: Om een goede extractie te verkrijgen worden de beste wijngaarden vooraf geselecteerd, hierin wordt een 'groene oogst' toegepast om de overgebleven druiventrossen nog meer concentratie te laten opbouwen. De oogst is volledig met de hand en de druiven worden zorgvuldig in kleine manden gelegd van slechts 10 kg. Alleen de Carignan druiven ondergaan een maceration carbonique, de overige druiven ondergaan een lange en langzame vinificatie met regelmatige batonage. Aansluitend een rijping op Franse eikenhouten vaten.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 232207

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl