dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'La Grande Cuvée' AOC Côtes du Roussillon rosé

Domaine Lafage 'La Grande Cuvée' AOC Côtes du Roussillon rosé

Druivensoorten: 70% mourvèdere, 30% grenache gris en noir

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: 10% van de wijn vier maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten

Proefnotities: Bleekroze kleur met een intense geur van rijp rood fruit en een vleugje specerijen. Aangevuld met een rijke en complexe smaak en een romig en zacht karakter.

Serveersuggesties: Geniet van deze rosé bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of als aperitief.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: 'La Grande Cuvée' is een bijzondere wijn met een enorme diepgang en lengte en is één van de weinige rosé's die gerijpt heeft op eikenhouten vaten.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rosé

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 232205

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl