Druivensoorten: 90% grenache noir, 10% cabernet sauvignon.
Organic met certificaat: HVE
Proefnotities: Rijk, soepel en verfrissend met uitbundig rood fruit, subtiele zuren en een lange finale.
Serveersuggesties: Lekker bij alle schelp- en schaaldieren, gebakken en gegrilde vis of als aperitief.
Serveer temperatuur: 8-10° C.
Gebied: Roussillon
Streek: Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.