dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'La Grande Cuvée' AOC Côtes du Roussillon blanc

Domaine Lafage 'La Grande Cuvée' AOC Côtes du Roussillon blanc

Druivensoorten: 90% grenache blanc &gris, 10% macabeo

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: 1 jaar in 'demi muids' (speciaal model houten vat van 600 ltr.)

Proefnotities: In eerste instantie is de geur wat ingetogen maar zodra de zuurstof uit de lucht de wijn tot leven brengt komt er een imposante rij aan geuren voorbij. De smaak ondersteunt het geheel en geeft het nog een extra dimensie. Dit is eten en drinken tegelijk.

Serveersuggesties: Gerechten met veel smaak en complexiteit, stevige vissoorten en salades en mild gekruid gevogelte gerechten.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: 'La Grande Cuvée Blanc' is de witte topwijn van Domaine Lafage. De wijn wordt pas op de markt gebracht nadat Jean-Marc Lafage er volledig van overtuigd is dat de wijn er klaar voor is. De druiven komen van kleine percelen met extreem oude wijnstokken. Het resultaat is een geconcentreerde wijn met een uiterst complexe geur en smaak.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Wit

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 232110

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl