dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Cadireta' IGP Côtes Catalanes

Domaine Lafage 'Cadireta' IGP Côtes Catalanes

Druivensoorten: 100% chardonnay

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: Deels 1 maand in 600 ltr vaten en 3x per week batonnage gedurende 3 maanden.

Proefnotities: Overweldigende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en tikje van de houtrijping. In de smaak valt de fraaie balans op en komt het tropische fruit terug maar dan aangevuld met iets van honing.

Serveersuggesties: Heerlijk bij verse gebakken en gegrilde vis en rijke romige gerechten, maar ook als aperitief.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Roussillon

Streek: De Cadireta is een bijzondere wijn omdat wijnmaker Jean Marc Lafage aan de jonge wijn ook nog wat overgebleven schillen van viognierdruiven toevoegt. Dit onderstreept het expressieve karakter van de exotisch chardonnay nog meer.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: Een “Cadireta” is een klein stoeltje. Dit stoeltje kwam vroeger met mooi weer naar buiten en werd als tijdelijke zitplaats gebruikt om passanten gade te slaan. Het is nu de naam van de wijngaard welke aangeplant is met Chardonnay wijnstokken en zij zijn de enigen nog die de passanten in de gaten houden.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 232102

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl