dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Centenaire' AOC Côtes du Roussillon blanc

Domaine Lafage 'Centenaire' AOC Côtes du Roussillon blanc

Druivensoorten: 80% grenache blanc, 20% roussanne.

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: Deels 6 maanden op nieuwe Franse vaten met wekelijkse batonnage, deels op rvs.

Proefnotities: Schitterende goudgele kleur met een geur van abrikozenjam, iets pruimen en gele perziken. In de smaak vol, tropisch en mondvullend met nectarines en zoete, rijpe vijgen. Romig en rond, maar toch sappig en fris.

Serveersuggesties: Smaakt goed bij gegrilde en gebakken vis, lichte vleesgerechten, risotto en zachte kaas.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: De naam voor deze bijzondere wijn 'Centenaire' is gekozen vanwege de leeftijd van de druivenstokken, een gedeelte van de grenache blanc stokken is meer dan honderd jaar oud.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 232101

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl